Viktig information om fiber!

28 okt

FIBER TILL SÖDRA KÄRR

Fredagen den 7 oktober träffade vi  (Berit, Maxe och Reine) från Södra Kärr, Sofie Nyström från Torsås kommun för att diskutera möjligheterna till fiber under 2017. Det finns en vilja från kommunen att hjälpa till så att det blir möjligt. Det finns några aktörer som gräver för fiber och eventuellt kan en del ekonomiskt stöd finnas att få för landsbyggden.

Vår idé var att de boende från Skeppevik till Bröms skulle kunna vara med på samma fiber. Det krävs ett visst antal (ca 65%) som går med för att det ska bli möjligt ekonomiskt.

Fn undersöker kommunen vilka entreprenörer som skulle kunna vara aktuella för oss. Sedan är det tänkt att skicka ut en information till alla hushåll nu under hösten samt kalla till ett möte för alla intresserade. Intresseanmälan blir sedan aktuellt.

Priset som diskuterats är ca 20 000 kr per hushåll.

Håll utkik efter information och kallelse i brevlådan!


För att anmäla intresse för fiber, klicka här.

Lämna ett svar